Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. (A. Einstein)

Diecézko 2

16. 3. 2008 17:13
Rubrika: aktuality | Štítky: jak bylo...

Z pátka na sobotu jsem se moc nevyspala, protože jsem byla na skautském přespání v klubovně, a proto jsem taky byla o 4 minuty déle na našem děkanství, kde jsme měli sraz.
Jela jsem s našim P. Vítkem a během cesty jsme se stavovali pro paškály na Velikonoce. Jen tak tak jsme to stihli... a tak jsme seděly ve Filharmonii na zemi.
Z programu: úvodní tanec, přivítání, pozdrav od 3 našich biskupů, slovo na den, katecheze P. Marcela Javory, pozvánka na ActIv8, reklama na Vesmír... a potom už tradiční bageta a pitíčko k obědu. Vůbec jsem nevěděla, na kterou mám jít odpolední skupinku... nakonec jsme si vzaly s kamarádkou "vstupenku" na výtvarné dílny. Šli jsme na BiGy (Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína HK), kde se většina workshopů konala. Sice jsme měli v plánu jít vyrábět, ale pak jsme šli na "Odhalte svůj talent s VeKou", kde jsme si s nimi mohli zahrát a zazpívat a vidět, jak probíhá jejich zkouška. Bylo to moc fajn.
Tak se tedy moje přání zazpívat si s VeKou do puntíku splnilo :)
Ve 14h začínala na nádvoří Nového Adalbertina křížová cesta vedoucí až do katedrály Sv. Ducha, kde následovala slavná mše svatá. Hlavní celebrant byl Mons. Dominik Duka. Na mši jsem si zase pro změnu zazpívala s Vavřinečkem a seděĺa jsem ještě před první lavicí, takže jsem krásně viděla :)
Ani jsem se nerozloučila, páč jsme spěchali domů... tak ahoj příště!
Myslím si, že se to vydařilo (mně se to moc líbilo), hlavně počasí nám přálo.

křížová cesta

katedrála Sv. Ducha

interiér chrámu

Zobrazeno 1196×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz